Fotogalerij


Donderdag 30 mei 2019  Caratconcert in Helmond.

IMGP7244
IMGP7249
IMGP7247
IMGP7233
IMGP7227
IMGP7207
IMGP7203
IMGP7200
IMGP7188

Zondag 5 mei H.Mis tgv 60 jaar KBO-Dinther samen met het Gildekoor.

In de Muziefabriek samen met het opleidingsorkestdorkest van muziekvereniging Servaes op 2 december 2019.

                  3 juni 2018 Kasteel Heeswijk

Jubileum concert 10 jaar Bernhezer Senioren Orkest

april 2018  2 lintjes bij de BSO

Piet Jacobs

Piet Jacobs is donderdagmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje  Nassau voor zijn inzet vanaf 1965. Hij was medeoprichter en voorzitter van de Carnavalsvereniging De Heikneuters en sinds 1972 betrokken bij Stichting Carnaval Heeswijk, Dinther en Loosbroek. Binnen deze stichting heeft hij diverse functies bekleed.

In 1996 is de heer Jacobs, vanwege zijn vele verdiensten voor het sociale carnaval, benoemd tot Ere-president van Stichting Carnaval Heeswijk. Tegenwoordig is hij zijdelings betrokken bij de evenementen welke georganiseerd worden door de stichting. Verder was de heer Jacobs in het verleden commissielid en organisator van de Zwemvierdaagse Heeswijk-Dinther en Loosbroek, medeoprichter en vrijwilliger bij de Blaaskapel ’t Herriemenieke Heeswijk-Dinther en bestuurslid van de Stichting Activiteiten Carnaval te Heeswijk-Dinther. Hij is ook een jaar Prins Carnaval geweest. Sinds 2008 is hij medeoprichter en voorzitter van het Bernhezer Senioren Orkest. Zij vieren dit jaar het 10-jarig jubileum.

Deze keer werd niet aan huis de onderscheiding uitgereikt, maar tijdens de repetitie van het Seniorenorkest. Geheel tot zijn verrassing kwam de burgemeester met een grote aanhang de repetitieruimte binnen bij het Gymnasium Bernrode, terwijl het orkest nog aan het spelen was.

Piet Jacobs, de man van de grote trom, was hier danig van onder de indruk.

Niemand had van te voren vermoed, dat deze uitreiking de reden was dat de repetitie van de middag naar de morgen verplaatst moest worden.


Gerrie van de Broek

Gerrie van den Broek is donderdagmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten sinds 1968. Vanaf dat jaar is hij actief bij de zomeravondcompetitie en bij diverse verbouwingen van Voetbalvereniging Heeswijk.

Daarnaast is hij zo’n 35 jaar voorzitter van en vrijwilliger bij carnavalsvereniging de Juinders in Heeswijk-Dinther en sinds 1986 vrijwilliger bij Stichting Vriendenkring Carnaval HDL. Hij verricht diverse werkzaamheden en werkt creatieve ideeën uit. Tenslotte rekent Koninklijke Fanfare St. Willibrord te Heeswijk al zo’n 20 jaar op de steun van de heer Van den Broek bij verbouwingen en het ophalen van oud-ijzer. Hij is bestuurslid van Stichting Vrienden van de Koninklijke Fanfare St. Willibrord in Heeswijk. Deze stichting werft financiën voor muziekinstrumenten, uniformen en opleiding van leerlingen. Burgemeester Marike Moorman reikte hem aan huis de versierselen uit in tegenwoordigheid van familie en kennissen. Gerrie was hierdoor volledig verrast.Een sfeerimpressie van ons optreden tijdens de St. Jorisdag in Beesel.

Stichting Sint-Jorisdag Beesel heeft als doel het jaarlijkse thema te verbeelden door middel van creatieve uitingsvormen, zoals beeldende kunst, theater, fotografie, dans of anderzijds. Een mooi Beesels burgerinitiatief!

Donderdag 25 mei 2017 waren wij ook weer te beluisteren tijdens de Carat concerten in Helmond. Een fijne plek om een mooi stuk muziek te maken en dan ook nog zonnig weer. Beter kan eigenlijk niet.

Op zondag 22 januari 2017 verzorgden wij een optreden in het Willibrordcentrum te Heeswijk.

Deze middag speelden wij in samenwerking met het seniorenorkest EigenWijs uit Veghel.

Een stukje goede muziek.

EigenWijs

Woensdag 11 januari 2017 ons optreden in Veldhoven. Met een bus vol fans en aanhang naar de Seniorenbeurs. Die dag mochten wij 3 keer een optreden verzorgen op de Seniorenbeurs. En het was goed en gezellig.


Op vrijdag 23 december 2016 was er mooie muziek van het BSO tijdens de kerstmiddag van de KBO uit Heeswijk in de aula van het Bernrode gymnasium.


Zondag 22 mei 2016, traden wij op in de aula van het Bernrode

Gymnasium te Heeswijk. 


Die middag kon u ook genieten van het koor Vivace en heel bijzonder het optreden van het cabaretduo "BLAUWGRASTHEATER", met hun voorstelling "Lastig Leven".

Zondag 1 mei 2016 speelden wij wederom in Helmond tijdens het Caratcert.

Prima weer, goede muziek, veel publiek dus was het weer een prima optreden.

25 Juni 2016, een nat optreden tijdens het 40 jarig huwelijksfeest van Wilma en Piet.

Op zaterdag 28 augustus 2018 is plotsklaps overleden onze oprichter en oud voorzitter

                                Piet Jacobs

                       Piet laat een grote leegte achter.

Zondag 1 november 2015 speelden wij in de Zaert in Dinther tijdens de promsconcerten onder het muzikale thema Jong Ontmoet Oud. Een fantastisch muzikaal weekend van de Harmonie St. Servaes uit Dinther.

Zondag 20 september 2015 bij de Kildonkse molen.

Muziek en parachutespringen uit een oude C-47. Het eerste was onze bijdrage.

Dat laatste deden de leden van het Round Canopy Parchuting Team.

Zondag 13 september 2015 in het stadswandelpark de Waranda.

Een optreden tijdens het Carat festival.

Op paaszaterdag 4 april 2015 heeft EigenWijs, samen met het Bernhezer Senioren Orkest een dubbelconcert gegeven in de Afzakkerij op de Noorkade. Het was een zeer succesvol optreden met gevarieerde muziek, dat door de bezoekers erg werd gewaardeerd.  De bezoekers waren in groten getale naar de Afzakkerij gekomen  en waren zeer enthousiast over de kwaliteit van het orkest en de samenstelling van de muziekstukken.


EigenWijs

Met dank aan Jan en Addy Nelissen  ontving het BSO in juni 2014 een paar mooie rollerbanners, om tijdens optredens onze naam op een chique manier en in de stijl van onze kleding uit te dragen.

                        Het Bernhezer Senioren Orkest had op 5 april 2014 een gezamelijke

                                muziekmiddag met het Maasland Seniorenorkest uit Heesch.

                                                                                  Het 5 jarig bestaan van het Bernhezer Senioren Orkest op 29 Juni 2013.

Het Bernhezer Senioren Orkest was er bij op 14 september 2012


Het was 17 september 1944 toen ca. 700 parachutisten, van de Amerikaanse 101ste Airborne Divisie, de bevrijding inluidden. Zij werden gedropt in de omgeving van het kasteel. Dit was tijdens de start van operatie “Market Garden”.

De herdenkingsceremonie vond plaats bij het Airborne monument nabij het Kasteel in aanwezigheid van de Amerikaanse Militair Attaché en enkele veteranen van de 101ste Airborne Divisie.

Wij speelden het Amerikaanse volkslied, het Wilhelmus en enkele gedragen nummers.

                                 

                                       

                                         Muziekreis naar het Salzburger land juli 2012

Precies om 6 uur vertrekt de bus vanaf het Retsel in Dinther voor de eerste Oostenrijkreis van de BSO. Iedereen is keurig op tijd, geen Heeswijks of Dinthers kwartiertje deze keer!

Er is door de organisatie gezorgd voor een heerlijk ontbijt: warme worstenbroodjes van bakker Doomernik! Ook is er gezorgd voor bezigheidstherapie tijdens de reis. Er wordt gekiend en er is ook nog een quiz op te lossen. Het is erg druk op de weg. Veel wegwerkzaamheden en dus vaak langzaamrijdend verkeer. 's Avonds om ongeveer 20.00 uur zijn we pas in Bischofshofen. 1 Juli 2012. Generale repetitie bij de molen in Dinther. Buiten oefenen voor de Oostenrijk reis.